Kuvaus
Vähennetään ruokahävikkiä Kaskon, Sotepen sekä ruokapalvelutuottajien toiminnassa.
- Osallistetaan oppilaita ruokahävikin vähentämiseen
- Lisätään tilaajien ja ruokapalvelutuottajien välistä yhteistyötä ruokahävikin syntymiseen vaikuttavien tekijöiden tunnistamiseksi
- Kehitetään ruokahävikin vähentämiseen tähtääviä kriteerejä ruokapalveluhankinnoissa
- Tehdään säännöllistä ruokahävikin seurantaa
- Edistetään ylijäämäruoan myyntiä
Ruokahävikin vähentämisen keinoihin paneudutaan aikavälillä 1.4.2023-31.3.2026 myös Food Waste Ecosystem -hankkeessa. Hanketta koordinoi Vantaan kaupunki ja siinä ovat mukana myös Helsingin kaupunki, Laurea ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus (Luke). Hankkeen toimenpiteiden toteutumisesta Helsingin osalta raportoidaan näillä sivuilla.

Selvitetään ja analysoidaan ravitsemispalveluiden nykyisiä toimintatapoja, tunnistetaan hävikin syntymekanismeja, tiedon keruun ja prosessin ongelmakohtia (haastattelut ja kohdekäynnit).