Hyppää sisältöön

12Palveluhankintojen potentiaalin hyödyntäminen

Eteneminen

 • Ei aloitettu
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Aikataulussa

Kuvaus

Selvitetään tuoteryhmät, joiden osalta palveluhankinta on tuotehankintaan verrattuna elinkaarivaikutuksiltaan parempi vaihtoehto. Siirrytään näiden tuoteryhmien osalta käyttämään palveluhankintoja.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Aikajänne

01.01.2020 → 31.12.2025
Tietoja päivitetty 23.08.2023

Tehtävät

Mitä on tehty?

 • Tehty28.02.2023

  Sänkyjen ja painehaavapatjojen hankinta vuokrauspalveluna​

  Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla tehtiin sopimus hoitosänkyjen sekä painehaavapatjojen hankinnasta vuokrauspalveluna.

  Vuokrauspalvelu koettiin järkeväksi vaihtoehdoksi mm., koska sairaalasängyt ovat lääkinnällisiä laitteita, jotka edellyttävät määräaikaishuoltoja. Sängyt ovat myös kookkaita tuotteita, jotka rikkoutuessaan vievät tilaa odottaessaan korjausta. Usein yksiköihin on hankittava varalle myös ylimääräisiä tuotteita ja mahdollisesti varaosia. Jos tarve sängylle vähenee, on sen uudelleenkäytön organisointi haasteellista.

  Vuokrapalvelussa sängyt säilyvät toimittajayrityksen omistuksessa, jolloin sen velvollisuus on huolehtia sänkyjen pesuista, määräaikaishuolloista, korjauksista, inventoinneista sekä uudelleenkäyttöön ohjaamisesta. Tällä tavalla voidaan pidentää tuotteiden käyttöikää ja varmistaa niiden tehokas käyttö.

  Tarjouskilpailussa tarjoajilta edellytettiin selvitystä siitä, miten kestävän kehityksen periaatteet sekä sosiaalinen ja ekologinen vastuullisuus näkyvät yrityksen käytännön toiminnassa sekä siitä, miten tarjoaja aikoo seurata tuottamansa palvelun ympäristövaikutuksia.

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?