Hyppää sisältöön
Tämä on vanhentunut versio
2020-2022

17Kalusteiden hankinta

Eteneminen

Aikataulussa
  • Ei aloitettu
  • Käynnistysvaihe
  • Toteutus
  • Valmis

Kuvaus

Kaupunkiorganisaatiossa hankitaan paljon uusia kalusteita. Organisaation sisällä on kuitenkin tarjolla käyttöä vailla olevia käyttökelpoisia tai käyttökelpoisiksi kunnostettuja kalusteita. Ongelmana on ollut, että kalusteiden tarve ja tarjonta eivät ole kohdanneet. Kaupunki on ottanut käyttöön Tavarat kiertoon -järjestelmän, joka mahdollistaa paremmin kalusteiden sisäisen uudelleenkäytön. Jotta kaupungin kalustehankinnoissa huomioitaisiin uudelleenkäyttö ja kiertotalous paremmin, laaditaan linjaus, joka sisällytetään hankintastrategiaan ja aiheeseen liittyviin ohjeisiin.

Virallinen kuvaus

Ennen uusien kalusteiden ja ulkokalusteiden hankintaa tilaaja kartoittaa kaupungin kierrätyssivustolta kaupungilla käytettävissä olevat kalusteet ja käyttää ensisijaisesti niitä. Seuraavaksi selvitetään mahdollisuus hankkia niitä käytettynä, vuokrattuna tai palveluna. Tämä linjaus viedään kaupungin hankintastrategiaan ja toimialakohtaisiin hankintaohjeisiin.
(Hyväksytyn kierto- ja jakamistalouden tiekartan mukaisesti)

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä31.12.2022

    Kaupunkiyhteisen ja kaupungin toimialojen sekä liikelaitosten hankintastrategioiden toimeenpanossa otetaan huomioon käytettyjen, vuokrattujen tai palveluna hankittavien kalusteiden vaikutus kilpailutettavissa hankinnoissa.

    Kaupunki on kartoittanut kalustetoimittajien valmiutta toimittaa kalusteita palveluna ja mahdollisen pilottihankinnan käynnistyminen on selvittelyssä.

  • Tehtävä31.12.2022

    Kaupungin toimiala- ja liikelaitoskohtaisissa ohjeissa mainitaan, että tilaajien tulee kalustetilauksissa ensisijaisesti käyttää kaupungin kierrätyssivustolta löytyviä kalusteita.

    Kalusteiden tilaajille on kaupungin sisäisesti ohjeistettu, että kalusteita tulee ensisijaisesti hankkia kierrätettynä. Kaupungilla on käytössä Tavarat kiertoon –järjestelmä, josta kierrätettäviä kalusteita voi etsiä.

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?

Tämä on vanhentunut versio
2020-2022