Hyppää sisältöön
Tämä on vanhentunut versio
2020-2022

22Tarpeettomien kertakäyttötuotteiden ja yksittäispakkausten käytön vähentäminen hankinnoissa

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Käynnistysvaihe
  • Toteutus
  • Valmis
Ei toteuteta tässä vaiheessa

Toimenpide on koettu tässä muodossa tarpeettomaksi, joten se tullaan poistamaan tiekartan päivityksen yhteydessä.

Kuvaus

Kaupunginhallitus päätti syksyllä 2018, että kaupungille tulee laatia ohjelma muovin käytön vähentämiseksi. Aihe on sisällytetty kierto- ja jakamistalouden tiekarttaan ja huomioidaan myös tässä toimenpiteessä. Kertakäyttöisten muovituotteiden käyttöä rajoittaa myös EU:n ns. SUP-direktiivi, jota toteuttava kansallinen lainsäädäntö astuu voimaan 3.7.2021. On kuitenkin huomioitava, että mistä tahansa materiaalista valmistetun kertakäyttöisen tuotteen käyttö lisää luonnonvarojen kulutusta ja jätettä. Tästä syystä kertakäyttöisten tuotteiden käyttöä ylipäätään on pyrittävä välttämään.

Toimenpiteessä pyritään löytämään ne keskeiset palvelut ja toiminnot, joissa käytetään kertakäyttöisiä tuotteita. Tavoitteena on löytää näille vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Toimenpiteen toteutuksesta vastaa Ympäristöpalvelut sekä eri toimialojen edustajista koostuva Hankintojen ympäristöryhmä.

Virallinen kuvaus

Luodaan hankinnoille kriteerejä, joiden avulla vähennetään tarpeettomien kertakäyttötuotteiden ja yksittäispakkausten käyttöä.
(Hyväksytyn kierto- ja jakamistalouden tiekartan mukaisesti)

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty16.10.2020

    Kysely kertakäyttö- ja kestotuotteiden käytöstä sosiaali- ja terveystoimialalla

    Sosiaali- ja terveystoimialalla toteutetaan kysely, jonka tavoitteena on kartoittaa nykytilannetta ja kehitystarpeita koskien tarpeettomien kertakäyttötuotteiden käyttöä.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 30.09.2022
Tämä on vanhentunut versio
2020-2022