Hyppää sisältöön
Tämä on vanhentunut versio
2020-2022

27Oppaan laatiminen asuinkerrostaloille kierto- ja jakamistalouden palveluista

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Käynnistysvaihe
  • Toteutus
  • Valmis
Ei toteuteta tässä vaiheessa

Koronatilanne on vaikeuttanut mahdollisuuksia laatia ja julkaista artikkeleita muista aiheista.

Kuvaus

Erilaiset kierrätyksen ja jakamisen muodot sekä niihin liittyvät palvelut ovat lisääntyneet maailmalla lyhyessä ajassa. Niiden avulla voidaan mahdollistaa monien tuotteiden ja palveluiden käyttö yhä useammille ihmisille, tehostaa tuotteiden käyttöä ja vähentää näin kulutuksesta aiheutuvia päästöjä. Taloyhtiöt ovat monien kierto- ja jakamistalouden palveluiden näkökulmasta mainioita käyttöympäristöjä. Tällaisten palveluiden käyttöönoton vauhdittamiseksi tarvitaan kuitenkin lisää tietoa ja ymmärrystä tarjolla olevista mahdollisuuksista sekä käytännön toteutustavoista.

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia kierto- ja jakamistalouden palveluita. Ne myös kehittyvät ja muuttavat muotoaan tiedon ja teknologian kehittyessä. Tästä syystä suuritöisen, staattisen oppaan laatimista ei ole pidetty tarkoituksenmukaisena. Sen sijaan toimenpide pyritään toteuttamaan artikkelisarjan muodossa.

Virallinen kuvaus

Laaditaan asuinkerrostaloille opas tarjolla olevista kierto- ja jakamistalouden palveluista. Oppaan teh-tävä on tarjota tukea rakennuksen ja sen asukkaiden tarpeiden tunnistamisessa sekä niihin vastaavien palveluiden hankkimisessa ja käytössä.
(Hyväksytyn kierto- ja jakamistalouden tiekartan mukaisesti)

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty25.03.2021

    Stadin safka Helsinki-lehdessä

    Helsinki-lehden numerossa oli artikkeli Stadin safkan hävikkiruokaterminaalista. Artikkelin voi lukea täällä.

  • Tehty19.10.2020

    Listaus artikkelisarjan teemoista

    Laadittiin listaus keskeisistä jakamistalouden teemoista, jotka voivat sisältyä artikkelisarjaan. Listauksen tueksi pyydettiin näkemyksiä myös Isännöintiliitosta.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 30.09.2022
Tämä on vanhentunut versio
2020-2022